Blok 2 en 3 Tai Chi 13 principes uit Wudang

Workshop blok 2 en 3 Tai Chi – 13 principes uit Wudang

Ben je op zoek naar een manier om je gezondheid, balans en weerstand te verbeteren? Wil je kennismaken met de authentieke Chinese bewegingsleer uit Wudang? Dan is deze workshop iets voor jou!

Qidynamic nodigt je uit om deel te nemen aan blok 2 en 3 waarin de workshop Tai Chi, 13 principes uit Wudang wordt gegeven. Deze workshop wordt gegeven door Mirjam van Oeveren, een gediplomeerd docente met meer dan 35 jaar ervaring in het beoefenen en onderwijzen van Tai Chi, Qigong en Kung Fu.

Wudang

De 13 principes Tai Chi uit Wudang zijn een reeks oefeningen die de basis vormen van de Wudang tai chi stijl. De Wudang stijl is afkomstig uit de Wudang bergen in China, waar de Taoïstische traditie van Tai Chi is ontstaan. Deze stijl wordt toegeschreven aan Zhan Sanfeng, een legendarische taoïstische meester die leefde in de 14e eeuw. 

De 13 principes, wat en waarom

De 13 principes bestaan uit:

  • De drie regels: de regel van de hemel, de regel van de aarde en de regel van de mens
  • De acht methoden: ward off, roll back, press, push, pull, split, elbow and shoulder
  • De twee vormen: yin en yang

De 13 principes Tai Chi uit Wudang helpen je om je lichaam, ademhaling en geest te coördineren, en om de interne energie (Qi) te cultiveren en te laten stromen. Ze verbeteren ook je balans, flexibiliteit, kracht en gezondheid.

2 blokken van 8 lessen

De workshop is opgesplitst in twee blokken van elk acht lessen. In het eerste blok leer je de basisprincipes van Tai Chi, zoals ontspanning, ademhaling, houding en beweging. Je maakt kennis met de 13 principes van Tai Chi, die de essentie vormen van deze kunst. Je leert ook een aantal eenvoudige oefeningen die je thuis kunt doen om je vaardigheden te verbeteren.

In het tweede blok ga je dieper in op de 13 principes en leer je hoe je ze kunt toepassen in een Tai Chi vorm. Een Tai Chi vorm is een reeks van vloeiende bewegingen die je in een voorgeschreven patroon uitvoert. Je leert de Wudang stijl, die zich kenmerkt door zijn elegantie, kracht en harmonie.

Voor wie, waar en wanneer

De workshop is geschikt voor beginners en gevorderden. Je hoeft geen voorkennis of ervaring te hebben om mee te doen. Het enige wat je nodig hebt is een open en nieuwsgierige geest en comfortabele kleding. De workshop vindt plaats in de Gymzaal Kolfstraat boven (nr. 44),  in Dordrecht.

De data en tijden van de workshop zijn als volgt:

  • Blok 2: Maandag 18:50 tot 20:00, op 26 februari, 4, 11, 18 en 25 maart en 8, 15 en 22 april 2024.
  • Blok 3: Maandag 18:50 tot 20:00, op 6, 13 en 27 mei, 3,10, 17 en 24 juni en 1 juli 2024.

De investering

De kosten van de workshop zijn €230,- voor het hele traject van 16 lessen. Je kunt je ook inschrijven voor een los blok van 8 lessen voor €120,-.

Korting

Als je je voor 9 februari 2024 aanmeldt, krijg je 10% korting op het totaalbedrag.

Wil je meer weten over de workshop of je aanmelden? Neem dan contact op info@qidynamic.nl of (06 48378359).

Wees er snel bij, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Mis deze unieke kans niet om de kunst van Tai Chi te leren van een echte Wudang meester!

We hopen je snel te zien bij Qidynamic!