Contact / Aanmelden workshops

Met dit formulier kunt u uw vragen stellen aan Qidynamic of u direct aanmelden voor de verschillende workshops.

Workshop Qigong blok 1: Ba Duan Jin AFGELOPEN
Workshop Tai Chi blok 2: 13 principes uit Wudang I
Workshop Tai Chi blok 3: 13 principes uit Wudang II
Tijd 18:50 – 20:00
Gymzaal Kolfstraat boven in Dordrecht
Blok van 8 lessen slechts € 120,00
Blok 2+3 samen € 230,00
BIJ AANMELDING VOOR 9-2-2024 10% korting op totaalbedrag.

6 + 6 =

FAQ

Wat is Qigong?

De bewegingen zijn laagdrempelig en eenvoudig aan te leren. De karakteristieke bewegingen zijn zacht, langzaam, soepel en sierlijk. Spanning wordt afgewisseld door ontspanning, bewegelijkheid door rust. Regelmatige oefening leiden naar een goede conditie, verhoogde weerstand, innerlijke kracht en een gezonde balans in lichaam en geest.

Ervaar en voel zelf hoe met eenvoudige bewegingsoefeningen het lichaam soepel, sterk en de geest ontspannen wordt.

Waar komt Qigong vandaan?

Qigong is een klassieke bewegingsleer en vindt haar oorsprong in de Chinese geneeskunde. In tegenstelling tot de geneeskunde in het Westen wordt bij Chinese geneeskunde grote nadruk gelegd op de preventieve gezondheidszorg.
De oefeningen hebben een groot effect op onze energiebalans.

Wat heb ik aan Qigong?

De afgelopen 15 jaar heeft Qigong in het Westen veel bekendheid gewonnen. Als gezondheidstherapie wordt het steeds vaker toegepast. En niet alleen ter preventie of als methode van herstel na ziekte; maar blijkt ook uitstekend  te werken als therapie om stress en overwerktheid te voorkomen en te bestrijden. Bij Qigong-oefeningen ligt de nadruk vooral op de ademhaling, mentale concentratie in combinatie met lichaamsbewegingen.

Doelen en effecten van Qigong oefeningen zijn:

  • De beoefenaar leert bewust de aandacht te richten op het bewegen met behulp van de ademhaling daardoor verbetert het concentratievermogen
  • De beoefenaar leert bewust te bewegen daardoor worden spieren en gewrichten soepel en dit heeft een gunstig effect op de vitale organen
  • De bewegingen worden langzaam, gelijkmatig en vloeiend uitgevoerd daardoor heeft het een kalmerend en ontspannend effect op lichaam en geest
  • Doordat het weinig inspannend is, zijn de bewegingsoefeningen geschikt voor mensen van alle leeftijden ongeacht het conditieniveau

Waarom Qidynamic?

Mirjam van Oeveren bestudeert meer dan 35 jaar de klassieke Chinese bewegingsleer. Met Qidynamic, een Taoïstische Qigong / Tai Chi school, brengt zij de traditionele Chinese bewegingsleer vanuit Wudang naar Nederland.  

Wat is Tai Chi?

Tai Chi, ook wel Taiji of Tai Chi Chuan, bestaat uit vloeiende , doorgaande bewegingen, waarbij rust en soepelheid in lichaam en geest wordt ontwikkeld. De uiterlijke vorm van Tai Chi Chuan is opgebouwd uit series langzame, gracieuze bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen. Tijdens de uitvoering van de oefening dient de beoefenaar het lichaamszwaartepunt onder controle te houden.

Waar komt Tai Chi vandaan?

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en vindt haar oorsprong in het Taoïsme en de Krijgskunst (Wushu).  Aan deze klassieke bewegingsleer worden allerlei lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen toegeschreven.  De bewegingen zijn niet gericht op het ontwikkelen van het fysieke lichaam of prestatie, in tegenstelling tot veel westerse sporten,  maar zijn vooral gericht op het verruimen van het innerlijke bewustzijn.

Wat heb ik aan Tai Chi?

Tai Chi wordt voornamelijk beoefend voor:

  • Ontspanning
  • Balans
  • Gezondheid

Enkele gezondheidseffecten die worden toegeschreven aan het beoefenen van Tai Chi zijn: fitheid, kracht, flexibiliteit, balans, concentratie, vermindering van stress, verbetert geheugen en  een regelmatiger ademhalingspatroon.

Op psychisch vlak wordt Tai Chi beschouwd als een dynamische meditatie. De aandacht is geconcentreerd op bewegingen, het geheugen wordt aangesproken en de gedachten zijn op één ding gericht. De oefeningen leiden tot een goede conditie,  verhoogde weerstand, balans in lichaam en geest en innerlijke kracht.

Wat draag ik tijdens de les?

Tijdens de les kunt u een Tai Chi pak dragen of lekker zittende wat wijdere kleding waarin u makkelijk beweegt. Indien de las in een zaal is, draagt u schoenen die alleen voor binnen bedoeld zijn met een dunne zool zonder hak. Voor buiten kunt u afhankelijk van de ondergrond op blote voeten of met schoenen met een dunne zool zonder hak.

Privé les
50% korting

Omdat we u graag laten ervaren wat Tai Chi en Qigong is en wat het kan betekenen voor uw lichaam en gezondheid, bieden wij u 50% korting op de eerste privé les.

Tai chi en qigong Qidynamic