Kids Kung Fu Kallumaan Qidynamic

Kids Tai Chi

Workshop Camping Kallumaan, Flevoland

Tai Chi bewegingen zijn langzaam, soepel en sierlijk. Het geeft ontspanning, het is leuk om te doen en je wordt er blij van.
wat is de inhoud workshop

Wat

Onze Tai Chi meester komt dit jaar terug om authentieke Chinese kennis over te brengen. Tai Chi bewegingen zijn langzaam, soepel en sierlijk. Het geeft ontspanning, het is leuk om te doen en je wordt er blij van. Werk aan je gezondheid, balans & weerstand en leer bewegen volgens voorgeschreven patronen.

voor wie is deze workshop

Wie

De Kids Tai Chi workshops zijn speciaal voor de kids vanaf 6 jaar. 

de trainer mirjam van oeveren

De trainer

Mirjam van Oeveren bestudeert meer dan 30 jaar de klassieke Chinese bewegingsleer. Met Qidynamic, een Taoïstische Qigong / Tai Chi school, brengt zij de traditionele Chinese bewegingsleer vanuit Wudang naar Nederland.  Zij is 16egeneratie Wudang discipel.

Locatie

Netl Camping Kallumaan bevindt zich in Netl de Wildste Tuin.
Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg

De workshop is op het vuurtorenstrand

voor wie is deze workshop

Kosten

Voor kinderen vanaf 6 jaar

€ 5,00
de trainer mirjam van oeveren

Overig

De training duurt 1,5 uur, inclusief 15 minuten pauze.
Tijd 14:00 – 15:00
Elke zondag van 1 mei t/m 26 september
(maximaal 20 deelnemers)

Volgens de dan geldende corona regels.

FAQ

Wat is Tai Chi?

Tai Chi, ook wel Taiji of Tai Chi Chuan, bestaat uit vloeiende , doorgaande bewegingen, waarbij rust en soepelheid in lichaam en geest wordt ontwikkeld. De uiterlijke vorm van Tai Chi is opgebouwd uit series langzame, gracieuze bewegingen die vloeiend in elkaar overlopen. Tijdens de uitvoering van de oefening dient de beoefenaar het lichaamszwaartepunt onder controle te houden.

Waar komt Tai chi vandaan?

Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer en vindt haar oorsprong in het Taoïsme en de Krijgskunst (Wushu).  Aan deze klassieke bewegingsleer worden allerlei lichamelijke en geestelijke gezondheidsvoordelen toegeschreven.  De bewegingen zijn niet gericht op het ontwikkelen van het fysieke lichaam of prestatie, in tegenstelling tot veel westerse sporten,  maar zijn vooral gericht op het verruimen van het innerlijke bewustzijn.

Wat draag ik tijdens de les?

Tijdens de les kunt u een Tai Chi pak dragen of lekker zittende wat wijdere kleding waarin u makkelijk beweegt. Indien de les in een zaal is, draagt u schoenen die alleen voor binnen bedoeld zijn met een dunne zool zonder hak. Voor buiten kunt u afhankelijk van de ondergrond op blote voeten of met schoenen met een dunne zool zonder hak.

Wat heb ik aan Tai Chi?

Tai Chi wordt voornamelijk beoefend voor:

  • Ontspanning
  • Balans
  • Gezondheid

Enkele gezondheidseffecten die worden toegeschreven aan het beoefenen van Tai Chi zijn: fitheid, kracht, flexibiliteit, balans, concentratie, vermindering van stress, verbetert geheugen en  een regelmatiger ademhalingspatroon.

Op psychisch vlak wordt Tai Chi beschouwd als een dynamische meditatie. De aandacht is geconcentreerd op bewegingen, het geheugen wordt aangesproken en de gedachten zijn op één ding gericht. De oefeningen leiden tot een goede conditie,  verhoogde weerstand, balans in lichaam en geest en innerlijke kracht.

Waarom Qidynamic?

Mirjam van Oeveren bestudeert meer dan 30 jaar de klassieke Chinese bewegingsleer. Met Qidynamic, een Taoïstische Qigong / Tai Chi school, brengt zij de traditionele Chinese bewegingsleer vanuit Wudang naar Nederland.  Zij is 16egeneratie Wudang discipel.