Qigong ouder en kind op Kallumaan door Qidynamic

Qigong voor ouder en kind – dierenvorm

Workshop Camping Kallumaan, Flevoland

Maak kennis met de eeuwenoude Qigong dierenvorm uit Wudang (China).
wat is de inhoud workshop

Wat

Maak kennis met de eeuwenoude Qigong dierenvorm uit Wudang (China). Leer lopen als de Schildpad, of voel je sterk als een Tijger of word zo soepel als een slang. Qigong is een bewegingsdiscipline die zijn oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. De langzame, vloeiende en gracieuze bewegingen zijn afgeleid uit de dierenwereld en leren je bewuster te bewegen met behulp van de ademhaling en concentratie. De bewegingen leren je beter te ontspannen, geven meer balans, verbetert je focus en verhoogt de weerstand.

voor wie is deze workshop

Wie

Qigong is niet aan leeftijd of conditie gebonden. Voor jong en oud een ideale workshop om samen te doen! Want samen sta je sterk en leer je voor 2. Heb je altijd al iets met je ma, pa of grote zus/broer willen doen? Grijp dan nu je kans en meld je aan voor deze unieke uitdaging!

de trainer mirjam van oeveren

De trainer

Mirjam van Oeveren bestudeert meer dan 30 jaar de klassieke Chinese bewegingsleer. Met Qidynamic, een Taoïstische Qigong / Tai Chi school, brengt zij de traditionele Chinese bewegingsleer vanuit Wudang naar Nederland.  Zij is 16egeneratie Wudang discipel.

Locatie

Netl Camping Kallumaan bevindt zich in Netl de Wildste Tuin.
Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg

De workshop is op het vuurtorenstrand

voor wie is deze workshop

Kosten

€ 6,50 
de trainer mirjam van oeveren

Overig

De training duurt 1,5 uur, inclusief 15 minuten pauze.
Tijd 09:30 – 10:30
Elke zaterdag en zondag van 1 mei t/m 26 september
Elke woensdag, donderdag en vrijdag t/m 1 september
(maximaal 20 deelnemers)

Volgens dan geldende corona regels.

FAQ

Wat is Qigong?

De bewegingen zijn laagdrempelig en eenvoudig aan te leren. De karakteristieke bewegingen zijn zacht, langzaam, soepel en sierlijk. Spanning wordt afgewisseld door ontspanning, bewegelijkheid door rust. Regelmatige oefening leiden naar een goede conditie, verhoogde weerstand, innerlijke kracht en een gezonde balans in lichaam en geest.

Ervaar en voel zelf hoe met eenvoudige bewegingsoefeningen het lichaam soepel, sterk en de geest ontspannen wordt.

Waar komt Qigong vandaan?

Qigong is een klassieke bewegingsleer en vindt haar oorsprong in de Chinese geneeskunde. In tegenstelling tot de geneeskunde in het Westen wordt bij Chinese geneeskunde grote nadruk gelegd op de preventieve gezondheidszorg.
De oefeningen hebben een groot effect op onze energiebalans.

Wat draag ik tijdens de les?

Tijdens de les kunt u een Tai Chi pak dragen of lekker zittende wat wijdere kleding waarin u makkelijk beweegt. Indien de les in een zaal is, draagt u schoenen die alleen voor binnen bedoeld zijn met een dunne zool zonder hak. Voor buiten kunt u afhankelijk van de ondergrond op blote voeten of met schoenen met een dunne zool zonder hak.

Wat heb ik aan Qigong?

De afgelopen 15 jaar heeft Qigong in het Westen veel bekendheid gewonnen. Als gezondheidstherapie wordt het steeds vaker toegepast. En niet alleen ter preventie of als methode van herstel na ziekte; maar blijkt ook uitstekend  te werken als therapie om stress en overwerktheid te voorkomen en te bestrijden. Bij Qigong-oefeningen ligt de nadruk vooral op de ademhaling, mentale concentratie in combinatie met lichaamsbewegingen.

Doelen en effecten van Qigong oefeningen zijn:

  • De beoefenaar leert bewust de aandacht te richten op het bewegen met behulp van de ademhaling daardoor verbetert het concentratievermogen
  • De beoefenaar leert bewust te bewegen daardoor worden spieren en gewrichten soepel en dit heeft een gunstig effect op de vitale organen
  • De bewegingen worden langzaam, gelijkmatig en vloeiend uitgevoerd daardoor heeft het een kalmerend en ontspannend effect op lichaam en geest
  • Doordat het weinig inspannend is, zijn de bewegingsoefeningen geschikt voor mensen van alle leeftijden ongeacht het conditieniveau

Waarom Qidynamic?

Mirjam van Oeveren bestudeert meer dan 30 jaar de klassieke Chinese bewegingsleer. Met Qidynamic, een Taoïstische Qigong / Tai Chi school, brengt zij de traditionele Chinese bewegingsleer vanuit Wudang naar Nederland.  Zij is 16egeneratie Wudang discipel.