Workshop Wu Qin Xi: inschrijving nu geopend!

Workshop Wu Qin Xi start 29 maart 2023

De eerste 2 workshops van elk 8 lessen zijn bijna afgerond en de inschrijvingen voor de laatste workshop van dit seizoen zijn vanaf heden geopend. Deze workshop van 8 lessen is volledig gewijd aan de Wu Qin Xi vorm uit de Qigong.

Qigong groepsles workshop 2023 Dordrecht

Qigong Wu Qin Xi – 5 dier-vormen 

De Wu Qin Xi imiteert de kenmerken, geest en fysieke bewegingen van de tijger, hert, beer, aap en kraanvogel.  Met 2 bewegingen per dier worden de meridiaankanalen in het lichaam gedeblokkeerd en de samentrekkings- en spanningsgebieden los gemaakt.

De oorsprong van deze vorm van Qigong wordt toegeschreven aan Hua Tuo (een beroemd en gerespecteerde Chinese arts en chirurg) in de 2e eeuw na christus. Hua Tuo had de overtuiging dat de hoogste helende vaardigheid is om anderen te leren zichzelf te genezen, iets wat wij bij Qidynamic graag onderschrijven. Op basis hiervan wilde hij een compleet zelfgenezend systeem creëren dat iedereen zou kunnen gebruiken om gezond te blijven en zichzelf te kunnen genezen van de meeste kwalen.

Met de bewegingen, als ze goed worden uitgevoerd, kan de qi (interne energie)vrij gaan stromen en bloed en lymfe wordt gestimuleerd. Essentieel voor gezondheid en welzijn. Elk dier kan worden gelinkt aan 1 van de 5 elementen (water, hout, aarde, vuur, metaal) en daarnaast aan de interne organen.

Dier Element Organen Functie
Tijger Water Nieren, blaas Urinewegen en reproductie systeem
Hert Hout Lever, galblaas Spijsverterings-en hormoon systeem
Beer Aarde Milt, maag Alvleesklier en spijsverteringsstelsel
Aap Vuur Hart, dunne darm Bloedvaten en bloedsomloop
Kraanvogel Metaal Long, dikke darm Ademhalingssysteem

 

 

De Wu Qin Xi is de inspiratie voor vele Qigong en martial arts stijlen.

Wat doet de Wu Qin Xi met ons lichaam?

Het beoefenen van de 5 dier-vormen (Tijger, Hert, Beer, Aap en Kraanvogel) Wu Qin Xi geeft mentale evenwicht, fysiek gemak en ondersteunt de ademhaling, spijsvertering, bloedsomloop, flexibiliteit van gewrichten, gezondheid van de wervelkolom, beenkracht, emoties, helderheid, vermoeidheid, nervositeit en spanning. 

Medische studies geven aan dat het regelmatig beoefenen van Wu Qin Xi veel voordelen met zich meebrengt. Het maakt de gewrichten lenig, versterkt de taille, voedt de organen, helpt ziekten te voorkomen en verlengt waarschijnlijk het leven.

Waar, wanneer etc.

Vanaf woensdag 29 maart a.s. start de workshop blok 3: Wu Qin Xi – Qigong. Dit gaat plaatsvinden op woensdag van 17:50 – 19:00 in de Gymzaal Kolfstraat in Dordrecht. Dit blok bestaat weer uit 8 lessen.

Elk blok van 8 lessen kost slechts € 75,00.

Wil jij ook de grote voordelen van Qigong en de Wu Qin Xi gaan ervaren? Meld je dan aan via ons contactformulier. Of stuur een bericht via info@qidynamic.nl