Workshop Yi Jin Jing inschrijving geopend

Workshop Yi Jin Jing start 18 januari 2023

De eerste workshop van 8 lessen, Ba Duan Jin, is inmiddels op de helft en de inschrijvingen voor de 2e workshop zijn vanaf heden geopend. Deze workshop van 8 lessen is volledig gewijd aan de Yi Jin Jing vorm uit de Qigong.

Qidynamic workshop Ba Duan Jin

Qigong Yi Jin Jing – 12 traditionele shaoling bewegingen

De Yi Jin Jing is een reeks bewegingen die erop gericht zijn je spieren, pezen en gewrichten sterk en soepel te maken. Er bestaan vele varianten van de Yi Jin Jing. Belangrijk zijn vooral het ademen, stretchen en torsies van het lichaam. En volgens de legende werd de reeks van 12 bewegingen bedacht voor de shaolin monniken die veel stilzaten o.a. bij het mediteren en daardoor een slechte lichamelijke conditie hadden.

In de hedendaagse westen kennen velen van ons een zittend bestaan. Dit levert onder andere veel nek- en rugklachten op. En zitten wordt gezien als een bedreiging voor onze gezondheid.

Yi Jin Jing betekend letterlijk Yi (易) = ‘verander’, Jin (筋) = ‘spieren, zenuwen, pezen en verbindende weefsels’ ofwel in de moderne wetenschap het neuro-fasciaal systeem en Jing (經) = ‘methodes’

Wat doet de Yi Jin Jing met ons lichaam?

De 12 bewegingen versterken spieren en pezen, bevorder kracht en flexibiliteit, vergroten snelheid en uithoudingsvermogen en verbeteren balans en coördinatie in het lichaam.

Waar, wanneer etc.

Vanaf 18 januari a.s. start de workshop Yi Jin Jing – Qigong. Dit gaat plaatsvinden op woensdag van 17:50 – 19:00 in de Gymzaal Kolfstraat in Dordrecht. Dit blok bestaat weer uit 8 lessen.

Elk blok van 8 lessen kost slechts € 75,00.

Wil jij ook de grote voordelen van Qigong en de Yi Jin Jing gaan ervaren? Meld je dan aan via ons contactformulier. Of stuur een bericht via info@qidynamic.nl